Alig egy hónappal ezelőtt tettem egy bejegyzést parkolóautomaták és az azokon elhelyezett reklámok kapcsán, most azonban olyat láttam, ami mellett nem mehetek el szó nélkül.

A második kerületben, kis, zöld utcácskákban sétálgatva, az ember naivan azt gondolná, hogy itt minden szép és jó, az utcák tiszták, a madarak csiripelnek és kék az ég, ez egyike a város azon részeinek, ahol (majdnem) minden rendben van. Gondolná ezt egészen addig, míg meg nem látja azt, amit én is, azt a parkolóautomatát, amire egy külön kis keretet helyeztek fel, nem más célból, minthogy reklám kerüljön rá. Egészen hihetetlen módon a keret szélesebb, mint az automata, így kétoldalt – egyébként teljesen ad hoc jelleggel asszimetrikusan – túlnyúlik az automatán.

Azon filózom, ezt vajon hogyan sikerült így, ebben a formában létrehozni, vajon volt egy pár maradék reklámtábla, amit nem tudtak hová tenni, és ez tűnt a legmegfelelőbb felületnek? Vagy esetleg csak simán elszámolták magukat? Nem hinném. Itt arról van szó, hogy a parkolóautomatára gyakorlatilag „kötelező” valamiféle reklámot elhelyezni – elvégre ebből komoly bevétel van - és az egyébként bizonyára nagyszerű szakembereink, reklám-tervezők és grafikusok könnyebben terveznek A4-ben, talán maga a reklám is hatékonyabb így, mint egy hosszú keskeny sávban. Bizonyára jobban eladható így a reklámfelület, de nem hipergáz ez???

Ez nemcsak ronda és ormótlan, hanem balesetveszélyes is. Sötétedéskor, vagy akár puszta figyelmetlenségből, könnyű nekimenni, kiszakíthatja a kabátot, sérüléseket okozhat.

És ha már ilyen szépen körbejártuk a kérdést, egy negyedmondatot a lábazatra is szánnék. Az automata egész egyszerűen egy kupac aszfalton áll, szinte látom is magam előtt, ahogy a melósok telepítik az „ojjektumot” , hogy „-Józsikám, boriccsá ide még egy kicsit!” - Józsi borít, és készen is van. Na úgy is néz ki.

A bejegyzés trackback címe:

https://bpmetropolis.blog.hu/api/trackback/id/tr842730975

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása