A rövid nyáriszünet után a blog történetében először, rendhagyó módon egy olvasónk írását és az általa készített képeket osztom meg Veletek. A helyszín Zugló, bár azt hiszem, a képek láttán sokunkban felmerül a kérdés, biztos, hogy ez nem csak valami photoshopos tréfa.....? Az ízléstelenségnek ilyen fokú túlburjánzása egészen megdöbbentő, de ahogy az ábra is mutatja, nem példa nélküli......Olvasónk a következő írást csatolta a képkhez:

Az első az Egressy úton készült. Mint látod, van azon minden: a kaput őrző glóriás angyalkáktól a ballusztrádon, fehérre mázolt "kovácsoltvas" rácson, ion oszlopfős tartóoszlopokon, a csinos kis tornyocskákig és a tején a ciffra szélkakasig. (Különösen jól fest a torony mögött előtűnő cirko-cső!) Régebben az egész ház élénk bugyirózsaszínre volt festve, ez valamiért mára eltünt. Veszített vele a közönség!. . . 
A második képen egy Vezér úti szépség látható. Ja, ballusztrád a divat! A Versailles-i kastélyon nincs ennyi,lehetne vinni oda innen. Az épület mérete igen jól átgondolt, sehol a közelben nincs egy ilyen baromi tömeg, ezért is van, hogy a szem egyszerüen képtelen megkerülni, pedig igen szeretné!. . . Vajon ki lehetett a tervező és ki engedélyezte az önkormányzatnál a terveket? Megvan még az engedélyük, az állásuk? . . . 
Az utolsó kép aztán mindennek a teteje, szó szerint is! Ez a zuglói Vajdahunyad vár ! (Szintén a Vezér úton.) Ez valami versenynek a győztese lehetett: ki tud egy épületre több tornyot, kupolát rakni, hogy még le ne dűljön, ki tud mindemellet legtöbb szintet zsúfolni egyetlen padlástérbe és még kérdezhetnénk a legekre. . .Nekem leginkább az egyelen négyzetcentimétert sem kifelejtő "igazi" kőburkolat tetszik, ilyet Budapest területén még nem láttam, de azt hiszem, máshol sem. (Ha elárulom, hogy minden egyes, hat milliméter vastag valódi kő kőlap 870millió Ft.ba kerül, akkor könnyen megérthető az építtető szándéka!. . . Díjazzuk is!)
Tervező és engedélyező, mint fenn, bár itt már a köztörvényes bűn lehetősége is felmerül. Ki tudja miért, az épület nagyrésze évek óta lakatlan. . .

 

A bejegyzés trackback címe:

https://bpmetropolis.blog.hu/api/trackback/id/tr533126365

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása