A kapu talán az egyik legfontosabb része a háznak, és szerves része mindennapjainknak, ezen keresztül jutunk a házba, majd a lakásunkba, valamilyen formában az otthonunk része.

Ennek ellenére a legtöbb ember nem tulajdonít nagy jelentőséget neki, ritkán tartják fontosnak, hogy a ház költségvetéséből a feltétlen szükségesnél több pénzt szánjanak rá. Igen, ez persze anyagi kérdés is, de itt teszem hozzá, hogy azért nem csak és kizárólag az.

Mivel eddigi életem során több lakásban és több házban is volt szerencsém lakni, saját tapasztalat alapján mondhatom – nagy különbség van ház és ház, kapu és kapu között. Van olyan, ahol az ember már a kilincshez is undorral nyúl és megpróbál minél gyorsabban bejutni a lakásba, ami végre csak az ő személyes birodalma. És nos, hát van olyan is, ahol már a kapu elé lépve egyfajta megnyugvást érzünk, itthon vagyunk, jó helyen vagyunk.

Jelen esetben persze már maga az épület és a kapu is eredendően szép – ez egy kivételesen szép bauhaus ház a Nagymező utcában – és ráadásul gyönyörű állapotban van.

De ami szerintem ennél sokkal fontosabb, hogy a kaput rendben tartják, tiszta, nincsen semmiféle igénytelen rozsdásodó, vagy műanyag reklám gyűjtőkosár kihelyezve, melyből fonnyadó salátaként lóg ki az újság. Az üveg és a fémrészek ragyogóan tiszták, sehol egy szemétgalacsin. Jó ide hazatérni azoknak, akik itt laknak, nekünk pedig jó elsétálni előtte és megcsodálni szépségét.

A bejegyzés trackback címe:

https://bpmetropolis.blog.hu/api/trackback/id/tr92627257

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása