_Manka 2011.04.22. 06:30

Portál megint

Immár sokadik alkalommal kerül terítékre a pesti portál és valószínűsíthetően nem is utoljára. Ezúttal ismét a Király utca a helyszín, a cikk tárgya pedig egy olyan portál, mely annyi esztétikai melléfogást és nemtörődömséget hord magán, hogy önmagában már ez is elég sokkoló volna. Vegyünk szemügyere ezek közül néhányat!

Elsőként rögtön szemet szúr a sárga vakolaton fehérre mázolt csík, melyen helyet kap az iroda neve, gondolom azzal a szándékkal, hogy az még inkább figyelemfelkeltő legyen. Nyilván az esztétikai szempont itt sem igazán foglalkoztatta a kivitelezőt/ tulajdonost/bérlőt. Az már más kérdés, hogy ha ilyen megoldásra adja valaki a fejét, akkor legalább az óvodás emlékeit felidézhetné: vonalon belül színezzen, nem ám csak úgy össze-vissza. Aztán ott a kirakat, melyben az eladó-kiadó ingatlanokat vehetjük szemügyre: kusza és nem „felhasználó-barát”, cseppet sem segít a tájékozódásban, de emellett, talán most már meglepetést sem okozva, szépérzékünket is bántja. Azt azonban úgy érzem, meg kell jegyeznem, hogy ez a dizájn a képen látható Franchise-hálózat védjegye, minden portál azonos módon került berendezésre, így ebben az esetben ez nem a jelen üzlet tulajdonosának/bérlőjének rossz ízlését „dicséri”. Végül pedig ismét ott van a légkondicionáló, igen egyedi, bár nem épp esztétikus elhelyezéssel. Erről született már egy cikk, de itt sem tudok másra gondolni, mint arra, hogy ezt bizony még tanulni kell. Biztos vagyok benne, hogy itt is lett volna szebb, kulturáltabb és esztétikusabb elhelyezési módja a két szerkezetnek, mint azokat az ablakközbe építeni.

El kéne végre hinni, hogy az ízlés és a praktikum nem zárja ki egymást. És ha ezt elhisszük, akkor talán szépen lassan alkalmazni is tudjuk majd.

A bejegyzés trackback címe:

https://bpmetropolis.blog.hu/api/trackback/id/tr792843691

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása