_Manka 2011.04.11. 08:00

Régi-Új

A Király utca elején, a történelmi zsidónegyed központjában áll ez a szépen és igényesen felújított épület, mely hosszú története során volt már fogadó, szegényház, lakóház, néhány éve pedig szállodaként működik. A tulajdonosok kitartását és szépérzékét dicséri, hogy a ház a különböző stílusjegyeket ízléses összhangban viseli magán, egyik sem nehezedik a másikra: késő barokk jegyek keverednek a klasszicista építészet elemivel, a homlokzatot pedig neo-rokokó stukkótáblák díszítik. A színválasztás is alkalmazkodik az épület sokszínű stílusvilágához, hűvös bézs színe és a stukkóknak háttérül szolgáló világosabb árnyalat kiegyensúlyozott, elegáns, szemet nyugtató látványt nyújt.

Ez az épület ritka és szép példája annak, hogy a műemléki védelem alatt álló házak méltó módon éljenek tovább, és alkossák szerves részét egy fejlődő, modern városnak.

A bejegyzés trackback címe:

https://bpmetropolis.blog.hu/api/trackback/id/tr192813452

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

deco-foam · http://www.deco-foam.hu 2011.09.21. 19:16:12

Mindig jó érzés ilyen szép felújított épületekről olvasni...
süti beállítások módosítása