Ugyanazon utca két vége nem is sugallhatna ennél eltérőbb hangulatot, mint a korábban említett Hild Étteremnek is otthont adó Október 6-ka utca az V. kerületben. Ha közhellyel élnék, azt mondanám, ég és föld a kettő … ehelyett azonban inkább beszéljenek a tények!

Szerencsére manapság már nem számít fehér hollónak az olyan portál, ahol a jó ízlés, a minőség és a régi iránti tisztelet ilyen harmóniában áll egymással, mint az Október 6. utca Szabadság tér felé eső végén található Strudel House esetében.

Az utca hangulatába harmonikusan illő portál tökéletesen illeszkedik az étteremnek/kávé- és rétes-háznak otthont adó épület stílusához. A századelő hangulatát idéző barna zsaluk, az ablakokban helyet kapott muskátlik, és a szecessziót felidéző, a bejárat felett elhelyezett Strudel House felirat rétesre invitál, de nem okoz csalódást a kora tavasztól késő őszig, az üzlet hangulatához harmonikusan illeszkedő fonott bútorokkal, virággal, este pedig gyertyafénnyel hívogató fedett terasz sem. Itt nincs műfű, de van helyette élő virág az asztalon, és ugyan nincs egy sörgyár szponzorálta bányászlámpa sem, van helyette viszont gyertyafény.

A Strudel House-hoz hasonló pozitív és követésre méltó példával számos helyen találkozhatunk még a városban, és remélhetőleg szép lassan az olyan eklektikusnak is csak nagyon jó indulattal mondható portálok, mint amilyen a Hild Étteremé, pozitív és valóban a környezetbe illeszkedő stílussal kínálják majd a Borsodit.

A bejegyzés trackback címe:

https://bpmetropolis.blog.hu/api/trackback/id/tr602600672

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása