Hihetetlen, de igen! Az Erzsébet tér legújabb csodája az a bódé, amelynek formavilága a legbénább szoci büféket idézi, és amely minden részletében - mint önnön lényegét - hordozza az igénytelenséget.

Szigorúan funkcionalista kiadó pultját vas konzolok tartják, ránézni sem jó, rákönyökölni is csak némi társaság és alkohol ellenében éri meg. A tetőzet ormótlan, de a lábazat sem különb, a sarokillesztésénél az előzetes számítások szemmel láthatóan némileg pontatlanok voltak. A vízszintezési módszer szintén hagy maga után kívánnivalót, kábé annyira kifinomult, mint a falusi vurstlik és céllövöldék bódéinál, igaz, azok nem is hivatottak többre, minthogy a falu szélén, egy mezőn álldogáljanak.
Hangulata, belvárosi jellege szikrányit sincsen. Az egész igénytelen, rideg, a legolcsóbb alapanyagokból, sufni módon összerakva.

2011-ben, a belváros kellős közepén.

A bejegyzés trackback címe:

https://bpmetropolis.blog.hu/api/trackback/id/tr442770130

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

városjáró · http://varosjaro.blog.hu/ 2011.03.28. 19:41:27

Üdv!
Képzeljétek, elkezdtek valamit javítgatni a Gödör József Attila utcai garázsvilágító üvegkalitkáin. És a lépcsősor melletti betört üvegkorlátokat is lecserélték végre - bár nem túl szép - fémkorlátokra. Már csak az undormány medence fenéküvegének cseréje, a széttört mészkőlépcsők és ülőkék javítása, a liftkubusok üvegfalának cseréje, és deszkás BMX-esek által leamortizált burkolati elemek cseréje van hátra hogy újra régi fényében pompázzon a Gödör Park. Ha így haladnak a srácok,kb 2050-re egész pofás park lesz ismét a Gödör fölött :))

Panka_ 2011.03.28. 22:11:01

@városjáró:
Üdv!
Mhm, addig álljunk féllábon! :))
Mindenesetre jó, hogy írod, mert nemrég jártam arra, de ez nem tűnt fel, majd megnézem ...
Azért a "régi fényében" az vicces :) mikor is újították fel, 2002-ben? Ennél azért lehetne egy város életében hosszabb távra tervezni, nem? ;)

városjáró · http://varosjaro.blog.hu/ 2011.03.28. 22:21:50

@Panka_: abszolút igaz! ráadásul 2002-ben nem felújították, hanem akkor adták át. vagyis nincs még egy évtizde sem. (ahhoz képest persze elég jól bírta - hiszen egy vasat sem költöttek rá azóta...)

Panka_ 2011.03.29. 08:55:22

@városjáró: igazad van, tényleg nem költöttek rá semmit. Csak tudod, arra gondolok, mi lenne, ha a felújításra szánt rengeteg pénz nem a sok alvállalkozó és más érdekeltek zsebébe jutna, hanem a valódi munkálatokra és alapanyagokra költenék? (Vastagabb kőlapokra például, vagy olyan tervezőre, aki időben tudja, hogy hova érdemes üvegkorlátot tenni és hova inkább fémet, fát vagy bármi egyebet - a forma már csak design kérdése) ...

városjáró · http://varosjaro.blog.hu/ 2011.03.29. 12:08:36

@Panka_: úgz látszik nálunk csak a két véglet létezhet. a megnyitás idején levelezetem és beszéletm is a Gödör akkori üzemeltetőivel, hogy ne tiltsák ki az embereket a fűről, hiszen attól park a park hogy pihenhetünk a pázsiton. lassan ugyan, de nyitottak. jó ideje lehet már a füvön pihenni. arra viszont álmaimban sem gondoltam, hogy ennek a nyitásnak az lesz az eredménye hogy így lepusztul a terület. valszeg osztottak szoroztak és inkább teljesen levonultak a terepről ahelyett hogy értelmesen randbentartották volna az. persze a bevételt hozó vállakozásokat simán enegedték tevékenykedni, de az általuk vonzott tömegekkel már nem akartak kezeni semmit. pedig voltak ott külső fesztiválok, rendezvények is. azok bérleti bevételéből nevetve finanszírozhatták volna a szintentartást. de ők inkább másra költötték a pénzt. közben egymásra mutogatott került, főváros, kul. minisztérium - mivel mindhárom hivatal tulajdonosa a területnek (miközben egyik sem). októberben azt vártam, végre tiszta víz kerül a pohárba, de csalódnom kellett. a gödör park állapotán azóta sem igen érezhető, hogy egy színű lett a közigazgatás.
süti beállítások módosítása