_Manka 2011.06.19. 20:31

Budai gyöngyszem

Amikor egy gyanútlan sétám során megláttam ezt a dizánj csodát, rögtön tudtam, hogy nem mehetek csak úgy tovább, hatalmas hiba lenne nem megosztani a látványt Veletek! Gyorsan előkerült a fényképezőgép és tudtam, hogy következő cikkem tárgya ez a budai gyöngyszem. Már maga a látvány annyi kérdést, annyi gondolatot vet fel, hogy nehéz akár egyet is kiragadni közülük, így megpróbálom a leglényegesebbnek tűnőket röviden összefoglalni.

Kezdjük az összképpel! Siralmas, borzalmas, szánalmas. Gettó-szerű, ahová földi halandó nem biztos, hogy be akarja tenni a lábát, nemhogy ott akarjon lakni. Pedig ez itt Bel-Buda, az I. kerület és szemmel láthatóan egy nem is olyan régen épült társasház, amolyan „új-építésű”, ahogy sokan hívjuk. Nem is lenne ezzel gond, ha nem lenne szinte felfoghatatlan a kontraszt az épület egyébként teljesen sablonos, tucat, ám mégis új jellege és a környezet lepusztult, elhanyagolt gyártelep összképe között. Persze tudjuk, van ez így egy fejlődő, megújuló, átalakuló városrész esetén. Az igazi gyöngyszem azonban akkor kerül elő, amikor tekintetünk, a hosszas és értetlenkedő pásztázás után az „új-építésű” teraszára téved.....

EZ MI???? WC, sufni, kamra vagy......csak nem szauna???? És igen! Egy igazi, házi szauna! Még ezzel sem lenne semmi baj, mert hát komfortérzetünk mégiscsak megkívánja így 2011 derekán, hogy egy fárasztó nap után, puha törölközőbe csavarva és egy pohár Martini kíséretében kislattyogjunk a teraszra és elücsörögjünk házi szaunánk meleg magányában, a baj ott kezdődik, hogy mindezt hol tesszük. Mindennek megvan a helye, amiről sajnos sokan, sokszor megfeledkeznek. A város közepén, legyen az erkélyünk bármilyen nagy is, nem építünk szaunát, hanem fát, virágot, bokrot ültetünk, asztalt és széket veszünk és beszélgetünk, jókat nevetünk vagy egyszerűen csak leülünk és elmélkedünk. Szaunázni pedig az uszodába vagy wellness központba járunk, ha nem engedhetjük meg magunknak, hogy kertes házunkban uszodát is építsünk.

A bejegyzés trackback címe:

https://bpmetropolis.blog.hu/api/trackback/id/tr552998349

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása